Top Left Background
Bottom Right Background

Bij voortijdige beëindiging van het leasecontract dien je een zogeheten afkoopsom of opzegvergoeding te betalen. Deze opzegvergoeding (sommigen noemen het opzegboete) wordt berekend op basis van de leaseprijs en de resterende maandtermijnen. Om het gemakkelijk te maken hoe hoog deze afkoopsom voor jouw lease auto ongeveer is hebben wij een calculator gemaakt. Wil je meer informatie over jouw leasecontract opzeggen? Lees het hier.

Geen boete betalen? Verstandiger is jouw auto aanbieden ter overname op ons platform!

Andere berekeningsmethoden opzegvergoeding

  • Je betaalt een percentage van de resterende maandtermijnen wanneer je jouw leasecontract wil opzeggen. Dit ligt tussen de 30% en 50% afhankelijk van de leasemaatschappij. Eerder inleveren van jouw private lease auto kan dus een duur grapje zijn als je dit aan het begin van het contract doet. Wanneer je jouw auto 2 jaar eerder inlevert en de maandtermijn is 500 euro betaal je dus bij een contract van 4 jaar al 24 * (50% * 500) = 6000 euro!
  • Andere optie is je betaalt het verschil met wanner je contract had gehad voor de termijn die je nu hebt gereden. Dus als je 2 van de 4 jaar hebt gereden en de maandtermijn bij een 2-jarig contract was 650 euro betaal je 24 * (650 – 500) = 3600 euro.

Je kunt vaak zelf kiezen welke optie je neemt, de leasemaatschappij kiest ook vaak de voordeligste optie voor jou. Een auto eerder inleveren kan dus makkelijk wanneer je de opzegvergoeding betaald, maar bereken zelf even eerst wat deze opzegvergoeding precies is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Dit wordt ook wel eens het afkopen van het private lease contract genoemd.

Voorkom een hoge opzegvergoeding. Verstandiger is jouw auto aanbieden ter overname op ons platform. 

Plaats Advertentie

Plaats nu een gratis advertentie en zorg dat jouw leasecontract wordt overgenomen. Overname van een leasecontract is snel geregeld met de leasemaatschappij en je bent veel goedkoper uit dan bij het voortijdig beëindigen van jouw lease.

Goto Top

Recent News

Other News

Deze website gebruikt cookies. Wanneer je doorgaat, gaan we er vanuit dat je akkoord bent.  Meer info