Top Left Background
Bottom Right Background

Heb je een leuke auto gezien op onze website? Super! Je kunt binnen 5 minuten een reactie sturen naar de eigenaar. Via ons systeem krijgt diegene hier automatisch een email van met jouw reactie en contactgegevens. Daarna kun je eenvoudig met elkaar communiceren met betrekking tot de overname.

Over het algemeen is het proces wat daarop volgt vergelijkbaar met andere verkopen (op bijvoorbeeld Marktplaats). Het enige wat wij vragen is gratis een account te registreren, zo kun je ook jouw eigen reacties bijhouden in jouw dashboard.

Ik heb gereageerd op een advertentie, maar wat daarna?

Als je eenmaal in contact bent gekomen met de eigenaar kun je een afspraak maken met elkaar om de auto te bezichtigen en ook de contract(voorwaarden) in te zien.

Let hierbij op deze zaken:

  • Kloppen alle voorwaarden van het contract? Zoals looptijd en kilometrage. Bekijk ook de huidige kilometerstand van de auto en vergelijk deze met het contract. Het kan zijn dat de eigenaar meer kilometers heeft gereden dan toegestaan, waardoor je een meerprijs aan het eind moet betalen.
  • Is het kenteken correct en is de uitvoering zoals in contract vermeld? Denk ook aan opties die vermeld staan in het contract.
  • Is de staat van de auto goed? Geen krassen groter dan 2 cm bijvoorbeeld. Het is goed om eerst de auto te bekijken en proef te rijden, voordat je tekent voor overname. Anders kun je bij inlevering van auto voor schades moeten betalen met je eigen risico die jij zelf niet eens gemaakt hebt.
  • Optioneel: rijdt hij ook goed? Een proefrit is altijd verstandig om de auto echt te ervaren

Ben je tevreden met de auto? Het is aan de huidige eigenaar en jou wanneer de daadwerkelijke overdracht van de sleutels plaatsvindt. De huidige eigenaar dient eerst met de leasemaatschappij contact op te nemen om de overname rond te krijgen. De leasemaatschappij zal een nieuw contract opstellen met de afgesproken ingangsdatum. De nieuwe eigenaar wordt ook door het BKR gecheckt of hij of zij de lasten kan dragen.

Over het algemeen kan dit hele proces binnen 5 werkdagen geregeld zijn met de leasemaatschappij!

Als je het nieuwe contract hebt getekend ben jij nu de nieuwe leasenemer van de auto en kun je direct wegrijden!

Goto Top

Recent News

Other News

Deze website gebruikt cookies. Wanneer je doorgaat, gaan we er vanuit dat je akkoord bent.  Meer info