Top Left Background
Bottom Right Background

Een private leasecontract tussentijds opzeggen is eenvoudig, maar hier zit wel een prijskaartje aan. Het is een kwestie van de leasemaatschappij contacteren en zij maken voor jou een opgave van de bijbehorende kosten. Zij berekenen voor jou de afkoopsom van het contract. Deze opzegboete is leasemaatschappij verschillend, maar bij private lease maatschappijen met een Private Lease Keurmerk geldt de berekening van de opzegboete over het algemeen als volgt.

Geen boete betalen? Verstandiger is jouw auto aanbieden ter overname op ons platform!

Vul onze afkoopsom calculator in om de opzegvergoeding te berekenen volgens de bekendste rekenmethode. Dit is de maximale opzegboete die je moet betalen om jouw leasecontract af te kopen.

Andere berekeningsmethoden opzegvergoeding

  • Je betaalt een percentage van de resterende maandtermijnen wanneer je jouw leasecontract wil opzeggen. Dit ligt tussen de 30% en 50% afhankelijk van de leasemaatschappij. Eerder inleveren van jouw private lease auto kan dus een duur grapje zijn als je dit aan het begin van het contract doet. Wanneer je jouw auto 2 jaar eerder inlevert en de maandtermijn is 500 euro betaal je dus bij een contract van 4 jaar al 24 * (50% * 500) = 6000 euro!
  • Andere optie is je betaalt het verschil met wanneer je contract had gehad voor de termijn die je nu hebt gereden. Dus als je 2 van de 4 jaar hebt gereden en de maandtermijn bij een 2-jarig contract was 650 euro betaal je 24 * (650 – 500) = 3600 euro.

Je kunt vaak zelf kiezen welke optie je neemt, de leasemaatschappij kiest ook vaak de voordeligste optie voor jou. Een auto eerder inleveren kan dus makkelijk wanneer je de opzegvergoeding betaald, maar bereken zelf even eerst wat deze opzegvergoeding precies is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Dit wordt ook wel eens het afkopen van het private lease contract genoemd.

Makkelijker en kosteloos is het private leasecontract laten overnemen door iemand anders (een derde). Hiervoor betaal je geen opzegvergoeding. Hoe kun je iemand hiervoor vinden? Via onze marktplaats uiteraard! Voordeel van een contract overnemen is de kortere termijn en de vaak jong gebruikte en rijk uitgeruste auto’s.

Wil je geen opzegboete betalen? Plaats jouw private lease auto op ons platform en laat hem overnemen!

Goto Top

Recent News

Other News

Deze website gebruikt cookies. Wanneer je doorgaat, gaan we er vanuit dat je akkoord bent.  Meer info