Top Left Background
Bottom Right Background

Er zijn een aantal verschillende vormen van leasen die tegenwoordig gebruikelijk zijn. Zo heb je financial lease, private lease en zakelijke lease. Maar wat is nu wat? Om je wegwijs te maken in de leasewereld zetten wij de verschillende vormen even op een rij. Ook vertellen we je de voor- en nadelen van elke vorm, aangezien er wel een wezenlijk verschil zit tussen bijvoorbeeld private lease en financial lease.

De meest voorkomende leasevormen

  • Private Lease: Private lease is de meest gebruikte vorm, waarbij de leasemaatschappij kosten op zich neemt van onderhoud, wegenbelasting en verzekering. Jij betaalt een vast maandbedrag wat de all-in prijs is. Wel moet je zelf nog de brandstof betalen. Er zijn verschillende contracten beschikbaar die vaak lopen van 1 tot 5 jaar en kilometrages van 10.000 t/m 30.000 kilometer.
  • Zakelijke / Operational Lease: Bij zakelijke of operational lease heb je ook een vast maandbedrag, maar betaal je hierin nog wel bijtelling afhankelijk van het type auto dat je hebt. Bijtelling is afhankelijk van CO2-uitstoot en cataloguswaarde van de auto. Voordeel is dat je van de baas wel een tankpas erbij krijgt waardoor je geen brandstofkosten hebt. Je kunt niet altijd onbeperkt privé kilometers maken met een zakelijke auto, dit verschilt per bedrijf.
  • Financial Lease: Dit is eigenlijk een verkapte lening, waarbij je een aanbetaling doet op de auto en deze in een aantal jaar gaat aflossen met een maandelijks bedrag. Eventueel is er ook nog een slotsom die je bij de laatstes termijn meebetaalt. In deze prijs zit echter nog geen verzekering en andere belastingen. Daardoor lijkt deze goedkoop, maar is dat in de praktijk vaak niet!
  • Shortlease: Je ‘huurt’ een auto voor een kortere looptijd dan een regulier leasecontract, vaak tot 12 maanden. Dit gebeurt voor een afgesproken maandbedrag en aantal vrije kilometers. Zo heb je de flexibiliteit van een huurauto en de voordelen van een leaseauto. Het maandbedrag is vaak wat hoger.
  • Huurauto: Uiteraard kun je als particulier ook een auto huren voor een aantal dagen. Als je bijvoorbeeld de auto alleen een weekendje nodig hebt is dit goedkoper dan shortlease. Huren kan bijvoorbeeld bij Europcar.nl.

Voor- en nadelen van elke leasevorm

Elke vorm heeft zo zijn voor- en nadelen. Het is belangrijk om hier bewust van te zijn voordat je kiest voor een bepaalde leasevorm. Hieronder zetten we alle voor- en nadelen van leasen op een rij:

Leasevorm Voordelen Nadelen
Private Lease – Maandprijs inclusief verzekering, onderhoud en wegenbelasting
– Heldere afspraak over aantal kilometers en looptijd
– Je rijdt een nieuwe auto
– Brandstof dien je zelf te betalen
– Je zit er langere tijd aan vast
– Auto wordt niet jouw eigendom
Zakelijke (Operational) Lease – All-in maandprijs
– Inclusief tankpas van de zaak
– Nieuwe auto
– (Hoge) Bijtelling die je dient te betalen
– Beperkt aantal prive kilometers
– Auto wordt niet jouw eigendom
Financial Lease – Vast maandbedrag
– Auto is (wordt) jouw eigendom
– Excl. onderhoud, wegenbelasting en verzekering
– Er dient vaak een slotsom betaald te worden
– Je betaalt rente over de lening
Shortlease – Flexibele voorwaarden
– Korte looptijd contract
– Duur
– Auto is niet jouw eigendom

Wij helpen jou bij het maken van een goede beslissing. En waarom niet een occasion private lease auto nemen? Je profiteert dan van korte looptijd en een optionele overnamebonus! Op onze website vind je zowel zakelijke, financial als private lease contracten. Dit staat duidelijk aangegeven bij de advertentie.

Bekijk ons aanbod hier. Of plaats zelf een advertentie.

 

Goto Top

Recent News

Other News

Deze website gebruikt cookies. Wanneer je doorgaat, gaan we er vanuit dat je akkoord bent.  Meer info