Top Left Background
Bottom Right Background

Een overnamebonus is een fenomeen wat vaak in de zakelijke leasemarkt gebruikt wordt wanneer er leaseauto’s worden overgenomen. Wanneer iemand bijvoorbeeld uit dienst gaat en zijn leasecontract loopt nog, kan hij deze aanbieden aan een collega. In ruil voor dat deze collega de auto overneemt krijgt hij of zij een vergoeding, de overnamebonus. Wil jij een auto overnemen en een cash overnamebonus ontvangen? Check ons aanbod van private en zakelijke leaseauto’s met bonus. Hier kun je makkelijk filteren en sorteren op de hoogte van de bonus.

Nu private lease auto’s ook steeds vaker tussentijds van eigenaar wisselen, zien we dat ook hier de overnamebonus steeds gangbaarder wordt. Zo’n bonus is geheel vrijblijvend, maar kan wel de kans op overname vergroten. Het is een optioneel veld in ons formulier om een advertentie te plaatsen.

Wil je zelf berekenen wat jouw overnamebonus moet zijn bij het plaatsen van een private lease overname advertentie? Scroll naar beneden voor onze overnamebonus calculator!

Hoeveel bonus moet ik dan geven bij private lease overname?

Dat is altijd een lastige vraag, doordat er geen eenduidige richtlijn voor bestaat. Sommige aanbieders geven zelfs erg hoge bonussen, doordat zij dringend er vanaf moeten. Over het algemeen kun je de volgende stelregel hanteren voor het vaststellen van de hoogte van de overnamebonus:

Resterende maandtermijnen * leaseprijs p/m * 20%

Voorbeeld. De contractduur bedraagt nog 8 maanden en de leaseprijs per maand is 350 euro. Dan is de bonus 8 * 350 * 0.2 = 560 euro. Nu kun je ervoor kiezen om dit af te ronden uiteraard. Bij een langere looptijd neemt de bonus dan ook snel toe in hoogte.

Ben je juist op zoek naar een auto met bonus? Zoek en filter ons aanbod van leasecontracten om een auto te vinden met overnamebonus. Of wil je alle voor- en nadelen van private lease occasions weten? Klik hier. Geen zin om te hoofdrekenen? Dan hebben we hieronder ook nog een eenvoudige calculator gemaakt om de overnamebonus uit te rekenen op basis van jouw contract.

Wanneer betaal je de overnamebonus?

Het uitbetalen van de overnamebonus aan de nieuwe eigenaar van jouw private lease auto moet uiteraard op het juiste moment gebeuren. Je wilt immers niet het geld al hebben overgemaakt en de deal alsnog niet doorgaat. Daarom raden wij aan om pas over te maken wanneer de nieuwe eigenaar door de kredietcheck is gekomen en het nieuwe contract is opgesteld en ondertekend. Ook kun je ervoor kiezen om een deel op dat moment te betalen en het andere deel bij de daadwerkelijke overdracht van de sleutels.

Eenvoudig zelf berekenen? Probeer onze overnamebonus calculator!

Goto Top

Recent News

Other News

Deze website gebruikt cookies. Wanneer je doorgaat, gaan we er vanuit dat je akkoord bent.  Meer info