Top Left Background
Bottom Right Background

Een overnamebonus is een fenomeen wat vaak in de zakelijke leasemarkt gebruikt wordt wanneer er leaseauto’s worden overgenomen. Wanneer iemand bijvoorbeeld uit dienst gaat en zijn leasecontract loopt nog, kan hij deze aanbieden aan een collega. In ruil voor dat deze collega de auto overneemt krijgt hij of zij een vergoeding, de overnamebonus. Wil jij een auto overnemen en een bonus ontvangen? Check ons aanbod van private en zakelijke leaseauto’s met bonus. Hier kun je makkelijk filteren en sorteren op de hoogte van de bonus.

Doordat private lease auto’s ook door omstandigheden voor de einddatum van het contract niet meer gewenst kunnen zijn, kan de leaser besluiten een bonus te geven aan de geïnteresseerde voor overname. Zo’n bonus is geheel vrijblijvend en is ook een optioneel veld in ons formulier om een advertentie te plaatsen.
Hoeveel bonus moet ik dan geven bij private lease overname?

Dat is altijd een lastige vraag, doordat er geen eenduidige richtlijn voor bestaat. Sommige aanbieders geven zelfs er hoge bonussen, doordat zij dringend er vanaf moeten. Over het algemeen kun je de volgende stelregel hanteren voor het vaststellen van de hoogte van de overnamebonus.

Resterende maandtermijnen * leaseprijs p/m * 20%

Voorbeeld. De contractduur bedraagt nog 8 maanden en de leaseprijs per maand is 350 euro. Dan is de bonus 8 * 350 * 0.2 = 560 euro. Nu kun je ervoor kiezen om dit af te ronden uiteraard. Bij een langere looptijd neemt de bonus dan ook snel toe in hoogte.

Ben je juist op zoek naar een auto met bonus? Zoek en filter ons aanbod van leasecontracten om een auto te vinden met overnamebonus. Of wil je alle voor- en nadelen van private lease occasions weten? Klik hier.

Eenvoudig zelf berekenen? Probeer onze overnamebonus calculator!

Goto Top

Recent News

Other News

Deze website gebruikt cookies. Wanneer je doorgaat, gaan we er vanuit dat je akkoord bent.  Meer info