Top Left Background
Bottom Right Background

Waarom een private lease auto overnemen?

Een leasecontract overnemen is gemakkelijker dan veel mensen denken. Een tweedehands private leaseauto rijden heeft daarnaast veel voordelen. Zo heeft een zogeheten private lease occasion vaak een kortere looptijd van het contract en een eventuele overnamebonus. Bovendien profiteer je toch van alle voordelen van een leaseauto zoals inbegrepen wegenbelasting, onderhoud en verzekering. Ook zijn deze tweedehands leaseauto’s vaak zo goed als nieuw, met zorg bereden en hebben een lage kilometerstand.

Wil jij ook een tweedehands leaseauto? Bekijk dan nu ons volledige aanbod private lease occasions!


Plaats Advertentie

Hoe gaat leasecontract overname in zijn werk?

logoHet overnemen van een leasecontract is supersimpel! Leasemaatschappijen moedigen dit zelfs aan, omdat zij het liefst zekerheid willen dat de auto’s die zij uitleasen het contract afmaken. Zij houden hierbij rekening met de afschrijving over de duur van het contract, dus wanneer dit eerder wordt beĆ«indigd is dit voor de leasemaatschappij een kostenpost.

Als je geen overname en het contract wil opzeggen moet je als klant bij deze tussentijdse beƫindiging een opzegvergoeding betalen. Hoe hoog deze vergoeding is bereken je hier. Kies je wel voor contract overname dan rekenen leasemaatschappijen administratiekosten voor het wijzigen van de leasenemer, dit varieert tussen de 200 en 300 euro incl btw. Voor de rest zijn er geen kosten aan private lease overname verbonden.

Wat heb je nodig om een private lease contract over te nemen?

Private lease contractovername gaat over het algemeen als volgt. De huidige eigenaar dient contact op te nemen met de leasemaatschappij, zij zullen alles in orde maken en een nieuw leasecontract opstellen. Het kan zijn dat hier kosten aan verbonden zijn voor administratie. Jullie geven de leasemaatschappij alle gegevens van de nieuwe eigenaar, denk bijvoorbeeld aan:

  • Rijbewijs
  • Salarisstrook
  • Bankafschrift met salarisbetaling
  • Bankafschrift hypotheeklasten
  • Gewenste overnamedatum

De nieuwe eigenaar kan er ook voor kiezen dit direct naar de leasemaatschappij te sturen. Hierdoor hoef je geen privegegevens te delen met de oude eigenaar van het contract. Hierna stuurt de leasemaatschappij een nieuw aangepast contract met de gegevens van de nieuwe eigenaar. Dit dien je te tekenen en terug te sturen en klaar is kees! Houd er rekening mee dat zij vaak ook een krediettoets (BKR) van de nieuwe eigenaar doen.

De volgende stap is sleutels aan de nieuwe eigenaar geven op de overnamedatum en klaar is kees! Geen gedoe met geld overschrijven of contant geld meenemen. Het is puur een administratieve handeling. Ook geef je bij contractovername een machtiging om het kenteken te laten overschrijven op de nieuwe eigenaar. Dit wordt dus allemaal in een keer geregeld!

Veilig en gemakkelijk dus. Enthousiast geworden? Bied nu jouw auto aan!

Lees ook eens ons artikel over alle voor- en nadelen van private lease occasions.

Goto Top

Recent News

Other News

Deze website gebruikt cookies. Wanneer je doorgaat, gaan we er vanuit dat je akkoord bent.  Meer info