Top Left Background
Bottom Right Background
Bekijk hieronder ons volledige aanbod van alle private lease occasions ter overname en nieuwe autos. Gebruik de filters om resultaten te verfijnen.

Direct naar: Hoe Werkt het? | Aanbod Nieuw | Leasecontract Overnemen | Afkoopsom Berekenen

Waarom een private lease occasion rijden?

Een private leasecontract overnemen is gemakkelijker dan veel mensen denken. Een tweedehands private leaseauto rijden heeft daarnaast veel voordelen. Zo heeft een zogeheten private lease occasion vaak een kortere looptijd van het contract en een eventuele overnamebonus. Bovendien profiteer je toch van alle voordelen van een leaseauto zoals inbegrepen onderhoud en verzekering. Ook zijn deze tweedehands leaseautos vaak goed onderhouden, met zorg bereden en hebben een lage kilometerstand.

Hoe gaat private lease overname in zijn werk?

logoHet overnemen van een leasecontract is supersimpel! Leasemaatschappijen moedigen dit zelfs aan, omdat zij het liefst zekerheid willen dat de autos die zij leasen hun contract afmaken. Zij houden hierbij rekening met de afschrijving over de duur van het contract, dus wanneer deze eerder wordt gestopt is dit voor de leasemaatschappij ook een kostenpost. Private lease overname gaat over het algemeen als volgt. De huidige eigenaar dient contact op te nemen met de leasemaatschappij, zij zullen alles in orde maken en een nieuw leasecontract opstellen. Het kan wel zijn dat hier kosten aan verbonden zijn voor administratie. Jullie geven de leasemaatschappij vervolgens alle gegevens van de nieuwe eigenaar, denk bijvoorbeeld aan:
  • Rijbewijs
  • Salarisstrook
  • Bankafschrift met salarisbetaling
  • Bankafschrift hypotheeklasten
  • Gewenste overnamedatum
De nieuwe eigenaar kan ervoor kiezen dit direct naar de leasemaatschappij te sturen. Hierdoor hoef je geen privegegevens te delen met de oude eigenaar van het contract. Hierna stuurt de leasemaatschappij een nieuw aangepast contract met de gegevens van de nieuwe eigenaar. Dit dien je te tekenen en terug te sturen en klaar is kees! Houd er rekening mee dat zij vaak ook een krediettoets (BKR) van de nieuwe eigenaar doen.

De volgende stap is sleutels aan de nieuwe eigenaar geven op de overnamedatum en klaar is kees! Geen gedoe met geld overschrijven of contant geld meenemen. Het is puur een administratieve handeling. Ook geef je bij contractovername een machtiging om het kenteken te laten overschrijven op de nieuwe eigenaar. Dit wordt dus allemaal in een keer geregeld!

Hoe moet je een Private Lease contract Opzeggen?

Een private leasecontract tussentijds opzeggen is eenvoudig, maar hier zit wel een prijskaartje aan. Het is een kwestie van de leasemaatschappij contacteren en zij maken voor jou een opgave van de bijbehorende kosten. Zij berekenen voor jou de afkoopsom van het contract. Deze opzegboete is leasemaatschappij verschillend, wij hebben een overzicht gemaakt van alle veelvoorkomende hier.

Veilig en gemakkelijk dus. Enthousiast geworden? Bied nu jouw auto aan!

Goto Top

Recent News

Other News

Deze website gebruikt cookies. Wanneer je doorgaat, gaan we er vanuit dat je akkoord bent.  Meer info